Diverse

Ieri a început Campionatul Mondial de Fotbal Brazilia 2014, iar timp de o lună toţi microbiştii vor avea de urmărit meciuri spectaculoase, cu un mare grad de intensitate. Acest lucru va aduce cu siguranţă momente tensionate, mai ales la fazele dubioase unde decizia arbitrilor este de multe ori comentată de jucători.

Pentru a veni în sprijinul arbitrilor, FIFA a decis în anul 2012 ca la această ediţie a Campionatului Mondial de Fotbal să fie implementată oficial o nouă tehnologie denumită Goal-Control 4D.

Această tehnologie a fost concepută de firma germană GoalControl GmbH şi utilizează 14 camere de mare viteză amplasate câte 7 in jurul fiecărei porţi. Aceste camere analizează întreaga suprafaţă a porţii, iar dacă mingea de fotbal trece complet linia porţii, un semnal vizual va fi transmis instantaneu centralului partidei care poartă la mână un ceas receptor. În momentul golului, acest ceas va vibra şi va anunţa pe ecran arbitrul că a fost gol.

Goal-Control 4D este o tehnologie extrem de utilă pentru a evita în special aşa numitele “goluri fantomă”.

Sursa: Goalcontrol.de

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.