Tablete

În toamna anului trecut Google lansa tableta Google Pixel Slate. Aceasta era prima tabletă cu Chrome OS şi se dorea a fi un concurent direct pentru Microsoft Surface Pro.

Din păcate pentru compania americană, Google Pixel Slate a fost un eşec total la capitolul vânzări. Pe acest considerant, dar şi pe altele (utilizatori nemulţumiţi, interfaţă cu probleme etc.) Google a anunţat că renunţă definitiv la producţia de tablete.

Chiar dacă Google Pixel Slate 2 era în dezvoltare, Google a anulat acest proiect şi a afirmat că se va axa doar pe producţia de laptopuri. Compania americană va oferi suport software pentru Google Pixel Slate până în iunie 2024, iar dacă vor exista producători interesaţi să lanseze tablete cu Chrome OS, Google le va oferi tot suportul necesar.

Eu nu ştiu ce a fost în mintea celor de la Google când au lansat Google Pixel Slate, dar să ceri peste 600 dolari (în cea mai slabă echipare) pe o tabletă cu un sistem de operare neşlefuit (pentru acest tip de device) într-o piaţă cu cerere modestă = eşec garantat.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: google

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.