Smartphone

Google a lansat în urmă cu doar două zile seria de smartphone-uri Google Pixel 7. Aceasta este formată în prezent din două modele: Google Pixel 7 şi Pixel 7 Pro. Pentru prima parte a anului viitor compania americană pregăteşte şi o variantă mai accesibilă, Google Pixel 7a, însă despre aceasta vom discuta la momentul respectiv.

S-ar părea că Google are aşteptări mai mari de la această nouă serie, astfel că pentru 2023 îşi doreşte dublarea vânzărilor de anul acesta. Gigantul american a comandat de la parteneri o producţie de peste 8 milioane de unităţi pentru Google Pixel 7 şi Pixel 7 Pro, iar pentru versiunea de buget Google Pixel 7a se estimează alte 4 milioane unităţi.

Are şanse Google să îşi atingă obiectivul de dublare a vânzărilor ?

În teorie Google poate obţine orice îşi propune, are toate resursele necesare să facă acest lucru. În practică am văzut atâtea eşecuri în tabăra acestei companii, încât nu putem spune despre un proiect sau despre un obiectiv că este uşor de realizat.

Preţurile practicate de Google pentru noile telefoane sunt în limita bunului simţ, iar aici avem un aspect pozitiv. Personal cred că o diversificare a canalelor de vânzare ar aduce solicitări mai multe, iar aici mă refer în mod special la Google Store, magazin disponibil într-un număr limitat de ţări.

Sursa: asia.nikkei.com