Google

Google organizează anual o competiţie numită Pwnium cu premii în valoare de 1 milion de dolari: 60.000 pentru fiecare concurent care reuşeşte să spargă browser-ul Chrome şi 40.000 pentru cei care dovedesc anumite slăbiciuni ale acestuia.

La această competiţie, un hacker rus, pe numele său Sergey Glazunov, a reuşit să spargă total browser-ul celor de la Google, câştigând astfel premiul de 60.000 de dolari. Acesta a profitat de pe urma unei deficienţe de securitate necunoscută până în acel moment, reuşind să obţină rularea de cod executabil în afara mediului sandbox (sistemul de protecţie folosit pentru a restricţiona accesul programelor maliţioase la restul sistemului de operare, în cazul în care web browser-ul Chrome a fost compromis de hackeri).

După detectarea acestei probleme de către hacker-ul rus, Google nu a pierdut timpul şi a lansat astăzi (în mai puţin de 24 de ore de la reuşita hacker-ului) o versiune actualizată a browser-ului Chrome, care include remedierea aceste probleme. Pentru a instala update-ul, accesaţi secţiunea About Google Chrome din meniul principal al aplicaţiei.

Sursa: gizmodo.com

Categorii: google
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.