Google încearcă marea cu degetul şi anunţă faptul că lucrează la un sistem de operare propriu de tipul open source – adică codul va fi la vedere şi va putea fi modificat. Trei elemente vor caracteriza Chrome OS şi anume:

– viteza;

– simplitatea;

– securitate. 

               Chrome OS va fi realizat, în special, pentru netbookuri – categoria de mini-laptopuri care se află pe val de un an jumătate şi care are ca principal atu portabilitatea la maxim. Dar după cum se anunţă şi pe blogul oficial – Google Chrome OS va putea funcţiona şi pe home-desktopuri. 

              Rămâne de văzut dacă Google îşi va atinge planurile cu acest sistem de operare home made. Concurenţa nu poate fi decât pozitivă dar cred că mai degrabă Linux va pierde din cota de piaţă căci Windows 7 este mult mai complex. Ideea este bună câtă vreme suntem în era web 2.0 şi multe programe care înainte trebuiau instalate pe calculator sunt disponibile online. Un sistem de operare care promite viteză către web nu poate fi decât benefic. 

Categorii: arhiva

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.