Accesorii inteligente

Google îşi doreşte de mult să aibă un cuvânt greu de spus în lumea ceasurilor inteligente, la un moment dat circulând chiar zvonuri legate de existenţa unui Google Pixel Watch. Gigantul american a renunţat la proiect şi nu pentru că poate nu ar fi fost bun, ci pentru că avea alte planuri.

Acestea au demarat la începutul acestui an prin cumpărarea de tehnologie de la Fossil pentru 40 de milioane de dolari şi se continuă pe aceeaşi lungime de undă cu achiziţia Fitbit pentru suma de 2.1 miliarde de dolari. Fitbit este al treilea producător de smartwatch-uri la nivel global, doar în trimestrul al doilea din 2019 reuşind să comercializeze peste 1.2 milioane de unităţi.

Prin această achiziţie majoră, Google îşi anunţă intrarea puternică pe această nişă, compania urmând a lansa în cel mai scurt timp ceasuri şi accesori inteligente Made by Google. Principalii competitori rămân Apple şi Samsung, însă sunt sigur că Google are capacitatea de a lansa device-uri cel puţin la fel de bune ca aceştia, poate cu un plus de sare şi piper by Wear OS.

Sursa: blog.google