Opinie

Mai sunt doar câteva zile până la Google I/O. Cum se știe de pe acum că nu vom avea un nou smartphone din seria Nexus ci doar, posibil,o variantă a lui LG Nexus 4 pe alb și una cu 32 GB spațiu de stocare + Android 4.3 Jelly Bean și astfel se îndreaptă atenția spre Google Glass.

Cred că noul device Google va fi vedeta de la conferința anuală a gigantului american. Au și apărut recenziile pe blogurile și site-urile de top din dot com. Știți că Google Glass a fost adus la Google I/O 2012. Puteau fi comandați de atunci la 1500 dolari și am înțeles că livrările s-au făcut din urmă cu 1 – 2 luni.

Vorbim de un device aflat la stadiul de prototip. Vine cu un CPU dual-core TI OMAP 4430 la 1.2 GHz, Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich, 16 GB spațiu de stocare din care 12 GB în mod real, cameră de 5 Megapixeli, display-ul încorporat ar avea rezoluție de 360×640 pixeli / Google recomandă dezvoltatorilor de aplicații să folosească imagini la această rezoluție pentru Google Glass.

Google Glass îți va permite să faci mare parte din operațiile pe care le efectuai cu un smartphone sau tabletă: fotografiezi, filmezi, dai share imaginilor pe rețelele de socializare, faci browsing, afli informație relevantă pentru tine prin Google Now, urmărești mailurile etc.

Am și citit editoriale în care se spune că Google Glass vor fi un mare eșec sau că nu-și au rostul. Evit să trag astfel de comentarii până când nu va sosi produsul final, specificațiile și modul de utilizare să fie cunoscute în totalitate, poziționarea ca preț are un rol important, designul și meniul să nu mai fie la stadiul developer din prezent.

Aș zice că potențialul Google Glass este enorm. Ideea va prinde la public, depinde doar cum va fi implementată, cât de ușor vor fi de utilizat și funcțiile pe care le va face mai bine decât un smartphone.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.