Software

Huawei ocupă locul 2 în ce privește comercializarea de telefoane mobile Android, iar interdicția de colaborare dată de către Departamentul de Stat al SUA lovește puternic și în…, Google.

Compania americană face lobby spre a obține o excepție pentru Android pe dispozitivele Huawei. Android este open source, dar ajunge a fi pus în valoare de către serviciile Google. Update-urile de software ar putea fi puse în pericol dacă interdicția devine completă, suntem deja în cele 90 de zile în care trebuie dezvoltată o soluție.

Huawei ar dezvolta un sistem hibrid prin care smartphone-urile sale vor putea rula aplicații Android în continuare, dar fără tehnologia Google.

Gigantul american oferă și câteva motive:

  1. Blocarea Huawei spre a avea acces la tehnologia software furnizată de Google = risc de securitate, fix invers față de ce spune guvernul american;
  2. Dezvoltarea unui sistem de operare de către Huawei = posibilitate și mai mare pentru guvernul chinez spre a intercepta datele.

Este clar că nu doar Huawei pierde bani, ci și companiile americane prinse în joc: Google, Qualcomm etc. Corporațiile își văd interesul și vor încerca să forțeze găsirea unei soluții care să mulțumească pe toată lumea, doar că puterea de decizie aparține unui lider imprevizibil. Totuși, mai puternic decât un președinte american este un judecător din SUA. Totul se joacă, la masa negocierilor.

Sursa: AndroidPolice.com

Categorii: android
Tag-uri: GoogleHuawei

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.