Software

Google a publicat un comunicat în ce privește rularea aplicațiilor sale pe smartphone-urile Huawei fără GMS. Între timp, pe surse se discută de faptul că Google ar fi aplicat pentru o licență către Departamentul de Stat al SUA, licență care să-i permită a relua colaborarea cu Huawei.

Huawei a obținut o astfel de licență în ce privește colaborarea sa cu Microsoft, dar impactul ar fi mult mai mare dacă s-ar redeschide parteneriatul cu Google. Richard Yu este CEO-ul diviziei de smartphone-uri și a punctat faptul că dacă ar lucra din nou cu Google, în secunda 2 ar trimite un update cu GMS pe seria Mate 30.

Huawei sunt sigur că va dezvolta HMS și magazinul AppGallery în continuare, dar ar fi ajutați mult să dispună de GMS și aplicațiile Google preinstalate (Maps, YouTube, Google Play etc).

Sameer Samat este vicepreședinte al Android și Google Play și a declarat într-un interviu că Google a aplicat către guvernul SUA spre a obține o licență care să le permită a relua colaborarea cu Huawei.

De ce este important pentru Google?

Huawei este una dintre companiile cu vânzările de ordinul a sute de milioane smartphone-uri / an, iar Google își poate aduce aici aplicațiile sale ce generează bani din publicitate. Dacă Huawei reușește în efortul pantagruelic de a-și face propriul HMS & magazin de aplicații & jocuri dedicat, Google ar pierde sume importante. O eventuală colaborare între companiile chinezești, le-ar lovi business-ul și mai puternic. În afară de companiile chinezești, doar Samsung mai are un cuvânt serios de spus în universul Android. Dacă și Samsung forțează Galaxy Apps…

Colaborarea dintre Google și Huawei nu ține de cele două companii ci de interesele existente în guvernul SUA.

Sursa: AndroidAuthority.com

Categorii: android
Tag-uri: GoogleHuawei

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.