Telefoane Mobile

Google Mobile Services nu include printre aplicațiile preinstalate și Google Messages. Totuși, asta nu afectează aplicația de mesagerie ce a trecut de 1 miliard descărcări în urmă cu câteva zile.

Anul trecut atingeau pragul a 500 milioane descărcări, iar în ultima perioadă se pare că a devenit alegerea multor utilizatori de smartphone-uri Android.

Trebuie dat Cezarului ce i se cuvine și să menționăm că sunt smartphone-uri ce au Google Messages preinstalat (gama Pixel, Android One + o sumă de alte modele, mai degrabă sunt excepția de la regulă). Majoritatea producătorilor de smartphone-uri mizează pe o aplicație proprietară.

Sunt câteva funcții ce evidențiază Messages:

  • mod întunecat;
  • suport pentru tehnologia RCS (poți trimite imagini, vezi când respondentul tastează etc);
  • interfața web din care poți controla mesajele etc (similar cu WhatsApp Web).

Cred că este apreciat în special pentru interfață (simplă, bine structurată). Messages nu este printre aplicațiile pe care le preinstalez pe smartphone-urile personale (Gboard aș spune că da, de când pornesc un nou telefon). Am deja WhatsApp și Facebook Messenger, SMS-urile clasice sunt pentru momentele când am de primit un colet și vin notificări de la firmele de curierat.

Sursa: AndroidPolice.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.