Software

Google person finder nu este un proiect nou. Acesta a fost lansat în 2010 în urma tragediei din Haiti. Din fericire, în urma atacului terorist din Boston, proiectul şi-a redovedit utilitatea.

Acest proiect ne ajută să ne regăsim familia şi prietenii ce au dispărut în urma unui dezastru. Este acel gen de proiect pe care nu ne dorim să-l folosim vreodată, însă ne bucurăm că este acolo.

Proiectul ne pune la dispoziţie un format destul de simplu prin care putem căuta pe cineva după nume sau prin care putem oferi informaţii despre cineva.

gpf3

După cum puteţi observa în imaginea de mai sus, am căutat un oarecare “jake” şi programul a întors un rezultat cu detaliile despre persoana respectivă, aşa cum au fost ele adăugate de persoana ce deţine aceste informaţii. Aşadar, “beca” ne spune că jake este în spital şi că este rănit destul de rău la braţ, însă sunt speranţe mari. Ne bucurăm să auzim asta şi sperăm ca jake să se recupereze în totalitate.

În urma atacul menţionat mai sus, statul american a întrerupt toate comunicaţiile mobile din zonă, în încercarea de a preveni o altă declanşare. Astfel, persoanele de acasă nu şi-au putut contacta telefonic rudele să verifice dacă sunt în regulă. Însă, prin acest proiect au avut posibilitatea de afla acest lucru.

Google person finder este un proiect foarte util şi foarte important, însă, pe care sper că nu vom mai fi nevoiţi să-l utilizăm vreodată.