Smartphone

Nu exagerez cu absolut nimic dacă vă spun că urmatorul concept de smartphone pe care vi-l prezint mi se pare a fi cel mai reuşit din ce am vazut pe parcursul lui 2014. Cei de la 91mobiles.com au creat virtual modelul Google Nexus 360 – smartphone-ul care se transformă foarte uşor în cel mai elegant smartwatch de pe piaţă.

Ca dotări hardware, Nexus 360 ar putea dispune de un display de 5 inci FullHD, procesor quad-core Snapdragon 801 tactat la 2.5 GHz, 3 GB memorie RAM, 64/128 GB memorie internă (fără suport pentru card microSD), cameră foto rotativă de 16 megapixeli ce poate filma în format 4K, Bluetooth 4.0, NFC, Wi-Fi, 4G LTE, scanner de amprentă, certificare IP67 (rezistent la apă) şi desigur, ultima versiune de Android.

Google-Nexus-360-concept-9

Google Nexus 360 se poate transforma uşor într-un smartwatch prin intermediul unui display OLED flexibil şi a unui headset Bluetooth. Gadget-ul mai dispune şi de o aplicaţie care să monitorizeze bătăile inimii, pe laterale avem un mini display alb-negru ce îţi pune la dispoziţie cele mai impotante informaţii primite etc. Design-ul acestui smartphone/smartwatch este inovator şi poate cel mai important, se poate folosi extern indiferent de vreme (după cum vă spuneam este rezistent la apă, dar mai poate supravieţui şi în condiţii vitrege ale vremii – viscol, furtună, incendiu etc.).

Creatorii acestui concept afirmă că acesta poate deveni realitate în următorii 4 – 5 ani, în funcţie de cum evoluează tehnologia până la acea dată. Părerea mea este că un astfel de gadget ar fi un adevărat şoc în momentul apariţiei, iar dacă preţul său nu va fi unul prohibitiv, va deveni cu siguranţă un hit al vânzărilor. Ce spuneţi, îi vom face review-ul până în 2020?