Tablete

Programul Nexus se extinde cu o tabletă pe diagonala de 8 inch. Mă rog, acestea ar fi zvonurile compilate de către presa tech internațională. Google Nexus 8 ar urma a fi produs în parteneriat cu ASUS, iar primele 2 milioane unități livrate din aprilie 2014.

Ar debuta mai întâi în statele cu suport pentru Play Store și, ulterior, pe alte piețe prin intermediul ASUS. Mă așteapt să o livreze destul de rapid și în România. Pe partea hardware s-ar fi optat pentru procesorul Intel Atom Bay Trail-T quad-core și până la 4 GB memorie RAM.

Rulează Android 4.4 KitKat în stadiu nativ. Display-ul de 8 inch ar afișa rezoluția de 2560×1600 pixeli / 2K. Pare a fi un monstru al specificațiilor la un preț decent, ca mai toate device-urile din gama Nexus.

Mai multe detalii vor sosi în săptămânile următoare. Poate la pachet cu Google Nexus 8 urmează a fi lansată și tableta Nexus 10 în ediția pe 2014.

Sursa: News.Cnet.com

Categorii: tablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.