Smartphone

Google pregătește lansarea unui smartphone botezat în presa de specialitate: Pixel 3 Lite. Este interesant de văzut cum va fi poziționat acest terminal, în contextul în care avem deja telefoane mobile în seria Android One (Android în stadiu nativ etc). 

Marele și de fapt cam singurul avantaj adus de Pixel 3 Lite ar fi dat de faptul că va primi update direct de la Google și nu va trebui să treacă o etapă intermediară prin curtea producătorului hardware înainte ca un eventual update spre o iterație nouă să sosească OTA.

De ce sunt sceptic în ce-l privește pe Pixel 3 Lite?

Pixel 3 Lite lângă Pixel 3 – lipsește difuzorul de la bază, iar camera de selfie are un singur senzor;

  1. Prețul – seria Pixel a urcat în linie cu iPhone-urile și vârfurile de gamă Android. Mă aștept ca Pixel 3 Lite să coste în jur de 5 – 600 euro (fix cam cât costă un OnePlus 6T ce nu face concesii la nivel de CPU, spațiu de stocare etc);
  2. Disponibilitate – linia Pixel nu ajunge pe canal oficial în țara noastră, nici Pixel 3 Lite nu cred că va face notă discordantă din acest punct de vedere;
  3. Alternative cu specificații hardware de top – ASUS Zenfone 5Z, Xiaomi Poco F1, OnePlus 6T, Xiaomi Mi Mix 2s, Black Shark etc.

Google Pixel 3 Lite ar dispune de un ecran IPS de 5.65 inch, Qualcomm Snapdragon 670, 4 GB RAM și 32 GB stocare, jack de 3.5 mm, baterie de 2915 mAh, cameră de 12.2 Megapixeli. Lansarea ar fi pregătită pentru 2019.

Sursa: Gizmochina.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.