Smartphone

Google va lansa în toamnă noua serie de smartphone-uri Pixel. Primele modele ale acestei serii vor fi Google Pixel 8 şi Pixel 8 Pro, device-uri premium de la care avem destul de multe aşteptări. Pentru prima dată ne facem şi unele speranţe legate de o eventuală disponibilitate pe canal oficial şi în România, mai ales după anunţul de săptămâna aceasta legat de parteneriatul dintre Orange, Vodafone şi Digi Mobil pe partea de servicii 5G.

Cu siguranţă Google Pixel 8 şi Pixel 8 Pro vor fi două telefoane foarte bune din lumea Android, iar noile detalii referitoare la display-uri confirmă acest lucru:

  • Google Pixel 8 va veni cu un ecran plat AMOLED de 6.17 inci cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli, rată de refresh la 120Hz, luminozitate maximă de 1400 nits şi o densitate de 427 ppi;
  • Google Pixel 8 Pro va veni cu un ecran plat AMOLED de 6.70 inci cu rezoluţie de 2992 x 1344 pixeli, rată de refresh variabilă la 120Hz, luminozitate maximă de 1600 nits şi o densitate de 490 ppi.

Comparativ cu actuala generaţie vedem îmbunătăţiri absolut normale, chiar dacă în cazul variantei Pro s-a renunţat la display-ul curbat, iar rezoluţia este puţin mai mică. Se pare că Google a renunţat la ecranul curbat la presiunea fanilor, acest format nefiind prea util în jocuri.

Sursa: androidauthority.com