Accesorii inteligente

Personal îmi plac ceasurile cu cadran rotund, nu sunt adeptul celor în stilul Apple Watch, însă acest nou Google Pixel Watch mi se pare mult prea…, girlish. Din imaginile de presă nu pare a oferi acel aspect serios unui bărbat, îl văd adresat mai degrabă unui adolescent.

În fine, trecând peste această introducere cu un puternic caracter subiectiv, Google Pixel Watch este un smartwatch destul de complet, unul la care se lucrează de ceva ani. Device-ul integrează un ecran rotunjit AMOLED cu 320 ppi, luminozitate de până la 1000 nits, funcţie Always-On Display şi protecţie cu sticlă curbată Corning Gorilla Glass 5. Display-ul este integrat într-un corp de 41 mm, care la rândul său este fabricat din oţel inoxidabil.

La nivel hardware regăsim un procesor Exynos 9110 ce este ajutat de un co-procesor Cortex M33, 2 GB RAM, 32 GB spaţiu de stocare, bluetooth 5.0, Wi-Fi b/g/n, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo şi conectivitate 4G (opţional). Ceasul benficiază de certificare 5ATM, adică este disponibil la scufundări.

Google Pixel Watch dispune de o baterie de 294 mAh ce oferă o autonomie de până la 24 de ore în regim normal, autonomie care este însă oarecum compensată de o încărcare rapidă: de la 0 la 50% în 30 de minute, de la 0 la 80% în 55 minute şi de la 0 la 100% în 80 minute.

Smartwatch-ul are mai toate funcţiile existente în prezent pe un astfel de dispozitiv, cât şi o sumedenie de senzori: pentru măsurarea pulsului,a gradului de oxigenare a sângelui, EKG, fall detection (poate detecta căzăturile, iar în caz că utilizatorul rămâne nemişcat sună la numere de urgenţă) etc.

Noul ceas Google vine cu foarte multe funcţii de sănătate şi fitness preluate de la Fitbit, ba chiar cei care cumpără Google Pixel Watch vor primi gratuit timp de 6 luni abonamentul Fitbit Premium.

Google Pixel Watch rulează sistemul de operare WearOS 3.5 şi va fi disponibil în două versiuni: Wi-Fi only la un preţ de 349 euro şi 4G LTE la un preţ de 429 euro.