Accesorii inteligente

Google a lansat de curând un nou program denumit “Editions” prin care intenţionează să producă accesorii inteligente pentru smartphone-uri în colaborare cu diferiţi artişti. Primul pe această listă este producătorul de muzică electronică Skrillex, iar primele accesorii create sunt nişte huse inteligente compatibile cu device-urile Google Nexus 5, Google Nexus 6, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6 şi Samsung Galaxy Note 4.huse google 2

Husele create sunt pe gustul artistului şi oferă mai multe funcţionalitaţi: prin intermediul unui cip NFC se poate instala un wallpaper animat cu imagini transmise direct de la un satelit Google aflat în stratosferă (satelitul de numeşte Nanou şi a fost botezat astfel în cinstea câinelui lui Skrillex). Când vine noaptea, wallpaperul va afişa constelaţiile existente deasupra capului utilizatorului.

O altă funcţie a husei este dată de butonul secret care reprezintă o scurtătură către canalul de Youtube al lui Skrillex. Din fericire butonul poate fi programat să aplice orice funcţie, iar dacă nu doriţi să ajungeţi la muzica artistului puteţi stabili o scurtătură către muzica din telefon, aplicaţia pentru camera foto, reţelele de socializare sau deschiderea unei pagini web.

Preţul acestor huse în ediţie limitată este de 40 de dolari şi sunt disponibile în magazinul oficial Google.

huse google

Sursa: theverge.com