Software

Google a anunţat că în perioada imediat următoare va face curăţenie în magazinul de aplicaţii deoarece în ultima perioadă s-au înmulţit clonele care nu respectă politica de confidenţialitate a companiei americane.

Google a început deja să trimită mailuri dezvoltatorilor de aplicaţii şi jocuri care nu respectă această politică sub ameninţarea că dacă nu vor face schimbările necesare vor fi sancţionaţi sau le vor fi scoase aplicaţiile din Play Store. Termenul limită pentru a implementa modificările solicitate de Google este 15 martie. După această dată compania americană va începe “curăţenia de primăvară”.

În acest moment există în Play Store foarte multe clone de aplicaţii care îngreunează găsirea aplicaţiei mama, există numeroase aplicaţii uitate şi abandonate de dezvoltatori sau aplicaţii cu alte roluri decât cele menţionate în descriere. Toate acestea ar trebui să dispară începând cu mijlocul lunii martie.

Până atunci încercaţi să evitaţi aplicaţiile şi jocurile dubioase, care nu inspiră încredere. Oricând vă puteţi virusa smartphone-ul sau vi se pot fura informaţii confidenţiale.

Sursa: bgr.com