Software

Soţia mea are un iPhone 13 şi adevărul este că îmi place foarte mult funcţia de Battery Health, una extrem de utilă în a urmări sănătatea bateriei.

Din păcate pe al meu OnePlus 9 Pro nu am aşa ceva şi chiar dacă sunt câteva aplicaţii în Google Play care susţin că îţi pot oferi ceva detalii similare, nu ştiu cât de multă încredere să am în ele.

Google lucrează de ceva timp la o funcţie similară şi în lumea Android, primele semne fiind disponibile chiar în Android 14. În cel mai recent update la decembrie 2023 pe telefoanele Pixel, compania americană a implementat funcţia „Battery Information”, însă datele oferite sunt neinteresante în acest moment (data fabricării bateriei şi numărul de cicluri de încărcare).

Google pregăteşte mai multe pentru Android 15, versiune în care vom primi o funcţie detaliată Battery Health. Aceasta va oferi utilizatorilor informaţii despre:

  • capacitatea rămasă a bateriei;
  • data începerii utilizării bateriei;
  • modul de încărcare utilizat;
  • recomandare de înlocuire baterie.

Nu ştiu dacă al meu OnePlus 9 Pro va primi Android 15, cert este că viitoarele device-uri Android vor primi aproape sigur şi funcţia Battery Health după prima actualizare majoră.

Sursa: androidpolice.com