Accesorii inteligente

A doua parte a titlului este ușor forțată, dar presupun că a atras atenția. Asta dacă nu sunteți printre cei ce au urmărit evoluția Boston Dynamics în ultimii trei ani de zile, de când Google a ales să achiziționeze acest proiect de robotică. 

De fapt nu Google vinde Boston Dynamics ci Alphabet, conglomeratul alcătuit din Google + toate proiectele sale de cercetare din diverse domenii. Avem un articol dedicat în acest sens.

Mai întâi să vedem despre ce este vorba, roboții capabili să se deplaseze uman (cu ghilimelele de rigoare):

De ce Boston Dynamics a fost pus la vânzare?

Cel mai probabil, echipa Google nu a găsit o soluție de monetizare a acestor jucării la scară mare.

Teoretic, roboții capabili să se deplaseze în acest mod + AI, acronim de la Artificial Intelligence, s-ar transforma în coșmarul unora. Mai ales că la scară globală există o oarecare teamă că peste ani, cercetarea din domeniu o să ducă la un AI tot mai performant, capabil de operațiuni din ce în ce mai complexe.

Despre roboții de mai sus se spune că armata americană ar fi fost direct interesată, Amazon și Toshiba s-ar putea să intre în cursa de achiziție. Toshiba ar folosi tehnologia în domeniul auto, Amazon ca să-și îmbunătățească proiectele de robotică din acest moment.

Credeți că vremurile în care un astfel de polițist-robot o să direcționeze intersecțiile sunt foarte îndepărtate? 2050? Ar trebui să adaug și zâmbiliciul de rigoare.

Sursa: TheVerge.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.