Smartphone

După cum probabil ştiţi, divizia Motorola Mobility a fost achiziţionată anul trecut de către Google. Încă de pe atunci au apărut o mulţime de zvonuri despre telefonul numit “Google X-Phone”, dezvoltat în totalitate de către Google.

Suntem “atacaţi” acum de un nou val de zvonuri ce susţin că terminalul va fi prezentat la conferinţa Google din luna Mai, împreună cu o tabletă, intitulată la fel de sugestiv, “X-Tablet“. Într-un interviu recent acordat, CEO-ul Google, Larry Page susţine că utilizatorii nu ar trebui să aibe grija bateriei sau a telefonului. De asemenea, mai spune şi că totul ar trebui să fie mai uşor şi mai rapid. În concluzie, dacă Google va lansa X-Phone-ul la următoarea conferinţă sau peste 5 ani, cu siguranţă acestea vor fi principalele caracteristici – baterie foarte bună, carcasă rezistentă şi un “motor” puternic sub o “capotă” frumoasă.

Alte zvonuri susţin că smartphone-ul va avea un display 1080p Full HD, procesor Quad-Core, va rula Android 4.3 şi va fi foarte subţire. Desigur, acestea sunt doar speculaţii alimentate şi de faptul că Google nu recunoaste existenţa unui X-Phone.

Mie unul, nu-mi place să dau prea multă atenţie acestor zvonuri. Îmi place să aştept şi să văd ce se va prezenta oficial. Totuşi, dacă luam în considerare ultimele inovaţii şi concepte ale companiei, cum ar fi Project Glass, putem afirma că atunci când vor lansa un telefon mobil sau o tabletă, vor revoluţiona.

Cred că şi-au dat şi ei seama că trebuie să schimbe ceva. Cu siguranţă nu vor alte procese în instanţă, cum sunt cele între Apple şi Samsung. Nu cred că vor avea o ocazie mai bună ca acum, să vină cu un produs revoluţionar. Deşi Apple încă se află pe locul întâi, se vede că o mulţime de oameni îşi doresc ceva nou. Poate Google X-Phone va fi acea inovaţie pe care o aşteptăm cu toţii în 2013.

Sursă: CS Monitor