Arhiva

Deși este doar un fapt divers, faptul că există un loc pe planetă unde orice fel de radiație este interzisă poate fi mai mult decât interesant. Este cazul orașului Green Bank din West Virginia în care Wi-Fi este interzis complet pe o distanță de 13000 de mile. Poveștile oamenilor de aici sunt de-a dreptul interesante.

Cei care aleg să trăiască în orașul fără tehnologie o fac pentru că sunt speriați de undele pe care le consideră foarte dăunătoare. Ei nu folosesc telefoane mobile și cu atât mai mult tehnologia wireless. Poveștile lor sunt pline de peripeții în încercarea de a fugi de „distrugătoarea” tehnologie.

Spre exemplu, Diane Schou are amintiri foarte neplăcute din vremea când trăia în prezența  undelor: „Fața mi se făcea roșie, mă lua durerea de cap, nu mai vedeam bine și era greu să gândesc. Ultima dată (când am fost expusă undelor n.r.) am început să am dureri în piept – și pentru mine asta a devenit o viață periculoasă.

Green Bank este parte a proiectului US Radio Quiet Zone care își propune să vină în ajutorul celor care se tem de radiații și care doresc să trăiască o viață lipsită de acești „monștrii” moderni ai tehnologiei. Probabil că în curând această rezervație naturală va deveni o atracție turistică mai ales pentru oamenii care nu își pot închipui viața fără telefoane mobile, wi-fi și alte „radiații” ale tehnologiei.

sursa: gizmodo