Diverse

În luna martie a anului trecut aflam că BSH Hausgeräte GmbH, companie parte a grupului industrial Bosch, a decis să construiască o fabrică de maşini de spălat în România. Locaţia aleasă era oraşul Simeria din judeţul Hunedoara, localitate aflată la doar 3 kilometri de autostrada Sibiu – Deva.

Deşi lucrările de construcţie trebuiau să înceapă deja, acestea au tot fost amânate pe fondul întârzierilor generate de accesul la ajutorul de stat de care germanii aveau nevoie pentru demararea lucrărilor. Cum aceste ajutoare de stat nu au mai venit, BSH Hausgeräte GmbH a decis într-un final să nu mai construiască această fabrică.

Irenne Wagner, head of marketing la BSH Electrocasnice a oferit celor de la zf.ro o declaraţie mai mult decât decentă ţinând cont de situaţie: „BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-şi continue planurile pentru construcţia unei fabrici de maşini de spălat în Simeria până la o nouă notificare. Din cauza condiţiilor economice şi a planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacităţi de producţie noi suplimentare în Europa. BSH are o reţea de producţie în Europa de 22 de fabrici care se pot adapta flexibil la cerinţele în schimbare.”

Fabrica de maşini de spălat de la Simeria ar fi creat peste 700 de locuri de muncă într-o zonă destul de vitregită de investiţii străine.

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.