Retelistica

În vara acestui an Comisia Europeană a anunţat că a avizat vânzarea Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) către Orange, cu o condiţie.

Pentru a se finaliza procesul de vânzare, grupul elen OTE trebuia să plătească 58.9 milioane euro pentru cumpărarea unui pachet de 30% din acţiunile Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote).

În cursul acestei săptămâni cei de la OTE au anunţat că au plătit suma solicitată şi astfel deţin aproape 100% din acţiunile Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote).

Dacă nu s-ar fi plătit cei 58.9 milioane euro, Orange ar fi deţinut şi 30% din reţeaua mobilă Telekom, reţea cu care se află în concurenţă direct. Ori acest lucru ar fi fost imposibil deoarece Orange ar fi avut acces la informații sensibile din punct de vedere comercial și ar fi putut să blocheze investițiile importante ale Telekom Romania Mobile Communications sau achiziționarea operatorului de către un cumpărător strategic.

Cum fostul Cosmote are acum aproape 100% acţiuni deţinute de OTE, tranzacţia Orange – Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) are liber la finalizare. În acest moment putem confirma că Orange a primit toate avizele pentru achiziţia fostului Romtelecom.