Diverse

Grupul STIHL a anunţat oficial o nouă investiţie în România, una de peste 125 de milioane de euro într-o fabrică ce va produce unelte cu acumulatori şi electrice.

Fabrica va fi construită în Parcul Industrial Eurobusiness I din Oradea și se va întinde pe o suprafață de aproximativ 147.000 de metri pătrați. Contractul a fost semnat pe 28 iunie de către STIHL, Primăria Oradea și compania românească ADLO SA, cea care administrează parcul industrial în numele orașului.

Se estimează că fabrica va crea pe termen lung peste 500 de noi locuri de muncă şi va deveni pe deplin operaţională undeva prin 2024.

“Produsele alimentate cu baterii reprezintă în prezent piața cu cea mai rapidă creștere pentru STIHL. Ne așteptăm ca cererea pentru aceste produse să continue să crească mai rapid decât orice altă categorie în anii următori iar acest lucru înseamnă că uzina noastră din Tirol, care produce în prezent o mare parte din gama noastră cu acumulatori, va atinge in viitor limitele spațiului și capacităților sale. Adaugarea locației din România la rețeaua noastră globală de producție ne va menține în cea mai bună poziție posibilă pentru a continua să furnizăm clienților noștri și în viitor produse alimentate cu baterii… Legăturile remarcabile ale orașului cu piețele noastre cheie, infrastructura foarte avansată și mediul economic puternic au fost motive convingătoare pentru a alege Oradea.”, a declarat Martin Schwarz, membru al consiliului executiv STIHL Director producție și gestiune de material STIHL.

Noua fabrică STIHL din România va fi o unitate de producție de ultimă generație, proiectată în conformitate cu principiile de producție lean și va avea un grad ridicat de digitalizare a producției. Pe lângă halele de producție, locația va cuprinde birouri, o cafenea și săli de relaxare pentru angajați.

Sursa: profit.ro

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.