Guest post: Robert Neagu

Unul din cele mai noi jocuri de tip puzzle pentru iPhone/iPod Touch si-a facut aparitia in magazinul online de vanzare aplicatii mobile Apple AppStore.

Jocul are o grafica finisata, sunete simpatice si un gameplay care te captiveaza total dupa doar cateva minute. A fost dezvoltat de catre un programator roman la inceputul acestui an si a fost publicat in sistemul iTunes puratand cu mandrie eticheta “Game designed and programmed in Romania”.

Quadrix aminteste de jocul copilariei cu 15 piese insa extinde mult ideea pentru versiunea sa electronica. Scopul jocului este de a forma anumite configuratii castigatoare intr-un timp impus. Daca jucatorul nu reuseste sa formeze astfel de configuratii, unele piese devin blocate impiedicand si mai tare misiunea jucatorului. Toata actiunea este presarata cu tot felul de bonusuri ce devin de mare folos in momentul in care jocul avanseaza in dificultate. Spre final, jucatorul este pus sa aleaga intre a dizolva piesele blocate ce il duc la moarte si de a folosi bonusurile greu dobandite.

Quadrix dispune de diverse optiuni de sunet si de ecrane de ajutor ce te ajuta sa pornesti imediat in aventura acumularii punctelor. Pentru cei impatimiti poate fi considerat un “Finger Workout Game” pentru ca dupa 30…40 minute de joc intens degetele incep sa se resimta. Jocul va dispune in curand de o noua facilitate, aceea de a trimite scorurile online, pentru ca fiecare gamer sa isi poate compara scorul la nivel national si de ce nu… global.

Pentru mai multe detalii despre Quadrix cat si pentru o mostra din gameplay-ul acestuia accesati adresa: Quadrix

Scurta mea poveste in lumea developmentului pe iPhone se poate rezuma astfel:

Inceputul

M-am decis anul trecut prin toamna sa fac aplicatii pentru iPhone. Eram deja uimit de succesul uimitor al aplicatiilor gen Trism, Bejewled, etc. si socotind ca asa ceva nu e chiar imposibil de facut am trecut la fapte. Traiesc intr-un mediu in care respir tehnologii Microsoft si drumul invatarii noi platforme s-a dovedit la inceput foarte anevoios. Am cumparat o carte de pe amazon si am inceput sa citesc. Am citit, am citit si am rascitit dar nu am facut nimic practic. Dupa o luna m-am decis sa deschid pentru prima data Xcode si am incercat sa aplic ce invatasem. Inca o data m-am lovit de un mediu de dezvoltare diferit de ce eram obisnuit dar asta nu m-a facut totusi sa renunt. Dupa cateva zile prima aplicatie HELLO WORLD avea sa apara. De aici pana la ideea unui joc nu mai era decat un pas.

Creatia

Cu o sete inexplicabila am inceput sa codez la acest joc si facand un efort deosebit cateva zile la rand am reusit sa-l aduc intr-o forma apropiata de ceea ce este el azi. Cu totul dezvoltarea lui a durat vreo doua saptamani. Am avut bucuria de a vedea satisfactia catorva prieteni cand il jucau pe telefon, bucurie ce m-a impulsionat sa-l aduc pe AppStore.

Asteptarea

Procesul de inscriere ca dezvoltator pentru iPhone este unul anevoios. Am asteptat doua saptamani sa fiu acceptat in programul de dezvoltator autorizat. Conditiile de inscriere pentru dezvoltatorii din tarile precum Romania sunt foarte dubioase dar intr-un final ajungi sa te bucuri cand ai certificatul instalat pe calculator si sa uiti de toate neajunsurile de pe parcurs. Urmeaza o asteptare de o saptamana pentru revizuirea aplicatiei si o alta saptamana pana ce contractul de dezvoltator intra in efect. Una peste alta, am asteptat incepand de pe 3 ianuarie pana azi, 6 februarie formalitatile ce tin publicarea in AppStore.

Finalitatea

Am aflat azi ca jocul meu este in AppStore in final si am reusit sa vad finalitatea dorintei mele de anul trecut. E un sentiment tare misto si am simtit nevoie sa-l pun intr-un post pe forumul asta. Nu stiu de ce dar am facut-o. Pentru cei care vor sa vada ce a iesit am doua linkuri la dispozitie:

1) Linkul de “suport”: http://www.webcode.ro/quadrix/
2) Linkul de iTunes: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore…515452&mt=8 de unde poti sa descarci aplicatia.

Astept parerea voastra despre aplicatie,
Robert

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Razvan Rosca

Fondator Gadget.ro. Scrie atunci când timpul îi permite. Axat pe partea de productivitate.