Tablete

Achiziția de tablete școlare continuă în perioada pandemiei de Covid-19. În contextul în care numărul de cazuri crește și școala online ajunge a fi o soluție din ce în ce mai utilizată (peste 700 de școli sunt în scenariul roșu).

Ministrul Fondurilor Europene a precizat că a fost mărit bugetul de achiziție pentru tablete școlare cu 50 de milioane euro, iar valoarea unei tablete de la 200 – 250 euro.

La început de an, au fost alocate 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru achiziția a 500.000 de tablete. Proiectul nu s-a desfășurat așa cum și-a dorit Guvernul României (Orange a contractat peste 70.000 de unități, restul din câte știu nu au fost încă acontate).

Apelul de proiecte începe pe 19 octombrie, iar depunerea aplicațiilor de finanțare din 25 octombrie.

Sursa: HotNews.com

Categorii: tablete

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.