Diverse

Guvernul României a anunţat o investiţie de 47.6 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii sistemului de urgenţă 112. Investiţiile vor fi de ordin hardware şi software şi vor aduce următoarele beneficii:

  • mecanisme mai eficiente de gestionare a resurselor şi a echipajelor de intervenţie;
  • creşterea capacităţii de răspuns la solicitările cetăţenilor;
  • reducerea timpului de aşteptare de la 59 la 54 de secunde;
  • alertare automata a structurilor ce pot interveni în situaţii majore;
  • posiblitatea încărcării de imagini şi clipuri de la locul evenimentului de către cetăţeni.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat: „Am semnat un proiect important în beneficiul românilor. Este vorba de o nouă investiţie care prevede modernizarea infrastructurii sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112. Proiectul are o valoare de 47,6 milioane de euro şi are o perioadă de implementare de 36 de luni şi constă în modernizarea componentelor de hardware şi software pentru un răspuns mai prompt al agenţiilor de urgenţă la solicitările cetăţenilor aflaţi în situaţii de urgenţă.”

Noul proiect este finanţat din fonduri europene şi prevede construirea a trei centre naţionale (Bucureşti, Braşov şi Cluj) care vor beneficia de un sistem informatic organizat astfel încât să poată răspundă într-un mod mai eficient la apelurile de urgenţă existente la nivel naţional.

Sursa: zf.ro

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.