Software

Se pare că nimeni şi nimic nu este protejat 100% în faţa hackerilor, cu răbdare şi perseverenţă aceştia putând sparge bazele de date chiar şi a celor mai importante companii din lume, unele cu mii de ingineri IT.

Cel mai nou astfel de exemplu este aplicabil pentru WhatsApp, acolo unde un grup de hackeri a scos la vânzare online o bază de date cu numerele de telefon a 487 de milioane de utilizatori ai reţelei de mesagerie. Baza este din 2022, deci numerele de telefon sunt cât se poate de actualizate.

Cele 487 de milioan de conturi hackuite sunt din 84 de ţări, dar ce să vezi, România nu este printre ele (teoretic, am scapăt de această breşă de securitate). Numerele sunt vândute pe pachete de ţări, astfel că pentru utilizatorii din Statele Unite se cer 7000 de dolari, pentru cei din Marea Britanie se solicită 2500 de dolari, iar pentru cei din Germania doar 2000 de dolari.

Cele mai expuse ţări sunt Egipt, Italia, Statele Unite ale Americii, Arabia Saudită, Franţa şi Turcia. Vă las mai jos un tabel cu toate ţările din listă:

Sursa: cybernews.com