Arhiva

Primul dintre aceste mesaje a fost transmis în urmă cu câteva zile, ca reacţie la protestele din Bucureşti şi din alte oraşe ale ţării. Anonymous a transmis românilor:

„Salutări poporului român! Suntem Anonymous.

V-aţi alăturat, într-un final, luptei globale pentru o viaţă mai bună. După 22 de ani de furt, de minciună şi de manipulare, perpetuate de guverne şi de corporaţiile mass-media, vocile voastre se fac auzite încă o dată pe străzile oraşelor.

Trebuie să conştientizaţi că doborârea unui singur om şi alegerea altuia în locul lui nu vă vor rezolva problemele. Acest lucru va permite doar continuarea circului politic care are loc în faţa ochilor voştri de 22 de ani încoace. Conştientizaţi că întreaga clasă politică este coruptă şi că nu serveşte interesele poporului, aşa cum ar trebui!

Mulţi dintre voi ştiţi că lumea este într-o continuă schimbare, mulţi simţiţi asta. Nu vă pierdeţi speranţa pentru că Anonymous este alături de voi. Trebuie să fim uniţi în faţa guvernelor şi să ne facem auziţi pentru că noi suntem poporul lumii care vrea să pună capăt sclavagismului economic şi monetar.

România, ia atitudine!

Pentru o democraţie adevărată,

Pentru viitorul identităţii şi al tradiţiilor poporului,

Luptă pentru o schimbare reală!

Suntem Anonymous, TREZIŢI-VĂ!”

 

Cel de-al doilea mesaj din partea Anonymous a venit ieri şi are legătură cu acordul ACTA semnat şi de către România. Acesta sună astfel:

“În timp ce protestul vostru slăbeşte din cauza vremii urâte, iar politicienii continuă circul pe ecranele televizoarelor voastre, Parlamentul European a semnat ACTA, care va impune o dictatură pe internet: fiecare aspect al activităţii tale pe internet va fi monitorizat.

Trebuie să ştii că dincolo de jocuri video, filme şi divertisment în general, există un lucru mai important, care aduce oamenii împreună: comunicarea. Dreptul de a furniza şi de a primi informaţie ne este răpit odată cu ACTA.

Trebuie să realizăm că aceste este primul pas spre o dictatură globală, care va îngrădi libertatea de exprimare, drepturile noastre şi, în cele din urmă, dreptul nostru de a locui pe această planetă. Nu te teme, Anonymous e de partea ta”

Pentru cei care nu ştiu ce este ACTA, vă spunem că acesta reprezintă un acord privind protejarea drepturilor de autor pe internet. ACTA nu este privit cu ochi buni de toată lumea. Un europarlamentar francez şi-a dat demisia ca reacţie la adoptarea ACTA. Mai multe detalii despre ACTA puteţi găsi aici.

În altă ordine de idei, pentru a demonstra că ei nu se joacă,  hackerii Anonymous au spart joi site-ul Parlamentului European, deşi instituţia nu a recunoscut acest lucru.

Sursa: realitatea.net

 

 

 

 

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.