Smartphone

Ideea de jocuri pe telefon este în ziua de astăzi ceva obişnuit, ceva normal. Mai mult chiar, suntem pretenţioşi când vine vorba de grafică, gameplay sau coloană sonoră. Însă acum 20 de ani, lucrurile erau complet diferite.

La începutul anilor ’90, telefoanele mobile învăţau să meargă, să facă primii paşi într-o viaţă cu ascensiune fulminantă. Oamenii încă erau şocaţi când îi vedeau pe alţii vorbind “singuri” pe stradă. Şi totuşi, încă de atunci, creatorii acestor gadget-uri care astăzi sunt indispensabile şi-au dat seama că acestea pot oferi utilizatorilor mult mai mult decât un simplu apel.

Astfel că, în toamna anului 1994, lumea se minuna şi mai mult. Acum 20 de ani era lansat primul telefon care dispunea de un joc preinstalat: Hagenuk MT-2000. Acest telefon a fost unul al premierelor: primul telefon din lume cu joc preinstalat (o versiune primitivă a jocului Tetris), primul telefon din lume cu butoane soft keys şi primul telefon din lume cu antenă inclusă în corpul său (până atunci toate telefoanele aveau antena ca o extensie).

Din păcate, Hagenuk MT-2000 nu prea a avut succes, iar vânzările au fost destul de scăzute. Cu toate acestea, acest telefon a fost unul care a deschis uşile pentru ce cunoaştem astăzi drept mobile games.

mt2006

 Sursa: Sweclockers.com, sursa foto: Mobilecollectors.com