Diverse

Vă scriam ieri despre demisia lui Sam Altman din funcţia de CEO al companiei OpenAI, cunoscută lumii întregi pentru sistemul de inteligenţă artificială ChatGPT.

Se pare că decizia a fost primită ca „o lovitură de stat” de către angajaţi şi investitori, mai ales că aceasta a fost luată de o mână de oameni din Consiliul de Administraţie. După ce şocul demisiei lui Sam Altman a trecut, au apărut şi reacţiile efective:

  • foarte mulţi angajaţi au început să îşi depună demisiile, mulţi dintre aceştia fiind în poziţii cheie în structura organizatorică OpenAI;
  • investitorii în frunte cu Microsoft (companie care a investit în OpenAI peste 13 miliarde de dolari) fac presiuni pentru readucerea lui Sam Altman în companie şi pentru concedierea celor responsabili de „lovitura de stat”.

Sam Altman se gândeşte chiar să se alăture unui nou proiect sau să construiască el unul de la zero, iar foarte mulţi angajaţi de la OpenAI sunt gata să i se alăture. Se pare că fostul CEO era foarte apreciat de către oameni, acesta reuşind să atragă nume importante din Google, Microsoft şi mulţi alţi giganţi din domeniu.

Investitorilor le este teamă să nu îşi piardă banii investiţi în OpenAI, mai ales că în prezent compania este pe drumul cel bun, practic un lider în segmentul inteligenţei artificiale.

Există şanse totuşi ca Sam Altman să revină în companie, însă doar dacă Consiliul de Administraţie va fi de acord cu condiţiile puse de el.

Via: zf.ro