Software

În urmă cu câteva zile vă scriam că HBO a scos mai multe producţii proprii româneşti de pe HBO Max. În cele ce urmează vom dezvolta puţin subiectul, unul cu ramificaţii nefericite.

S-ar părea că grupul are ca ţintă o reducere a costurilor cu aproximativ 3 miliarde de dolari în primele 24 de luni de la fuziunea celor două companii (Discovery şi Warner Media) şi asta doar în Europa.

În acest context au fost luate deja primele decizii: eliminarea de pe platforma HBO Max a o parte din conţinutul original produs deja în Europa şi oprirea completă a producţiei de conţinut original în aproape toată Europa (excepţiile sunt Spania, ţară a cărei limbă oficială acoperă toată piaţa hispanică şi Franţa, ţară unde există legiferată o cotă strictă de conţinut francez pentru serviciile de streaming video). Următoarea mişcare are legătură cu concedierea de angajaţi.

Un purtător de cuvânt Warner Bros. Discovery a declarat că: „Pe măsură ce continuăm să lucrăm la integrarea HBO Max şi Discovery+ într-un singur serviciu de streaming global, care să prezinte amplitudinea conţinutului din Warner Bros. Discovery, revizuim propunerea noastră actuală de conţinut pentru serviciile existente. Ca parte a acestui proces, am decis să eliminăm o cantitate limitată de programe originale de pe HBO Max, precum şi să încetăm eforturile noastre de noi programe pentru HBO Max în ţările nordice şi Europa Centrală. De asemenea, am încetat dezvoltarea în teritoriile mai noi, precum Ţărilor de Jos şi Turcia.“

O informaţie interesantă este aceea că unele producţii originale HBO ar urma să fie licenţiate şi către alte platforme, pentru a aduce venituri suplimentare.

Sursa: paginademedia.ro