Software

HBO Max va ajunge în Europa din 2021, acest aspect fiind confirmat de Andy Forssell, şeful diviziei globale HBO Max. Din păcate lansarea treptată se va face după a doua jumătate a anului, România urmând a fi pe listă spre sfârşitul anului. Cei de la WarnerMedia intenţionează să ajungă cu HBO Max la un total de 190 de ţări.

În contextul pandemiei WarnerMedia a schimbat şi strategia de lansare a filmelor, strategie ce va fi evidenţiată mult mai bine tot din 2021. Compania va lansa noile filme simultan atât în cinematografe, cât şi pe HBO Max. Primele filme care vor fi lansate sub această formă vor fi Wonder Woman 1984, Matrix 4, Godzilla sau Mortal Kombat.

Ce se va întâmpla cu HBO Go ?

Aşa cum am aflat încă din vară, această aplicaţie va dispărea. Nu din prima, ci mai degrabă treptat. Este foarte probabil ca o perioadă foarte scurtă de timp HBO Max şi HBO Go să meargă în paralel, urmând ca ulterior HBO Go să înceteze a mai funcţiona.

Dar cu preţurile ?

O altă schimbare normală va fi şi cea legată de preţuri. Dacă acum HBO Go costă pe la 12 – 13 lei / lună (aproximativ 3 euro / lună), în viitor HBO Max va trece la alte sume mult mai mari (probabil de pe la 9 – 10 euro / lună). Vorbim totuşi de un serviciu premium cu mult conţinut propriu.

Important este că piaţa de streaming video din România devine din ce în ce mai competitivă, iar acest lucru se traduce prin servicii de calitate. Surse neoficiale susţin că luna aceasta va fi lansată în ţara noastră şi platforma Disney Plus, un alt competitor puternic pentru Netflix şi HBO.

Sursa: hoinaru.ro