hClipboard este o noua solutie, bazata pe framework-ul ikeyex, pentru functia de copy/paste pe iPhone. Clippy, prezentat acum cateva zile are cateva dezavantaje pe care hClipboard se pare ca le rezolva cu succes.

Aplicatia se poate instala gratuit din Cydia iar activarea functiei dupa instalare se face setand hClipboard ON in Settings/General/Keyboard/InternationalKeyboards.

Atunci cand apare tastatura (la selectarea unui camp editabil), trebuie apasat globul din partea de jos pentru a deschide fereastra aplicatiei. Selectarea textului complet, ca template in Clipboard, se face apasand butonul Copy iar pentru selectarea partiala a unui text trebuie pozitionat “cursorul” pe partea de inceput (apasand “Select from here”) si final (apasand “Select to here”) apoi butonul Copy. Textul selectat apare ca selectie in Clipboard (template).

Paste (plasarea textului copiat) se face, pozitionand cursorul in locatia dorita apoi apasand pe textul corespunzator in hClipboard.

Stergerea unui text din hClipboard se face prin “swipe” orizontal in fereastra aplicatiei, va apare un buton “Delete”.

Copierea unui text din Safari

1. Acceseaza cu iPhone-ul pagina articolului apoi apasa pe link-ul -> asta <- (NU ti se va deschide o pagina noua);
2. Imediat dupa apasarea link-ului apasa pe + si “Add Bookmark”, alege un nume oarecare pentru Bookmark si apasa “Save”;
3. Apasa pe butonul Bookmarks in Safari, pe Edit apoi selecteaza Bookmark-ul introdus la pasul anterior;
4. Modifica adresa Bookmark-ului, sterge tot intre http:// si # (inclusiv #)
5. Salveaza modificarea

Acum orice text de pe orice pagina web poate deveni editabil, selectand Bookmark-ul adaugat si apasand pe paragraful dorit.

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Razvan Rosca

Fondator Gadget.ro. Scrie atunci când timpul îi permite. Axat pe partea de productivitate.