Arhiva

Tot mai multa lume intreaba de ce HelpdeskOfficer s-a transformat in Gadget.ro si ce s-a intamplat cu vechea echipa. Nu e nici un secret, vrem sa fim transparenti si vrem sa avem un public informat. In consecinta haideti sa povestim putin […]

[…] despre trecut:

HelpdeskOfficer a inceput cu un om determinat sa ajute si sa “scoata Romania din ceata”. Acest om se numeste Alex (Gh.Alex). A dorit sa ofere internautilor din Romania posibilitatea “eliberarii” propriilor iDevice-uri, punandu-le la dispozitie tutoriale simplu de inteles si aplicat, apoi oferind mai apoi suportul necesar. Toate acestea prin intermediul unui blog numit simplu…HelpdeskOfficer.

[…] despre Alex:

Alex este o persoana deosebita, extrem de amabila si gata sa ajute oricand. L-am intalnit acum cateva luni (cred ca era Octombrie) la Bucuresti, intr-un oarecare Mall. Era obosit, venit de la job. Ne scrisesem mailuri/sms-uri toata ziua.

Cu vreo trei luni inaintea acestei intalniri ii scrisesem lui Alex un mesaj scurt, prin formularul de contact de pe HelpdeskOfficer, in care il intrebam daca nu vrea sa fie editor pe un viitor portal cu un nume “tare” si o echipa formata din mai multe persoane. Dupa cateva zile am primit raspunsul: “Din pacate nu mai am timp sa scriu nici macar pe HelpdeskOfficer…”. Mi-a parut rau… Invatasem multe “trucuri” interesante din articolele sale. Apoi mi-a venit o idee: “Nu vrei sa transformi HelpdeskOffice in ceva ‘mai mare’?”. A urmat o discutie interesanta, care s-a intins pe perioada a vreo trei luni. Am vorbit despre multe lucruri: despre echipa, despre timp, despre lipsa timpului, despre incredere, despre bani… In final revenim la intalnirea dintr-un oarecare Mall.

Alex era bucuros si trist. Bucuros ca site-ul lui va face parte din “something bigger than that”, trist ca renunta la proiectul sau de suflet, in care a investit tot ce a avut mai bun. Am povestit, ne-am asigurat fiecare ca “totul va fi bine”, apoi am dat mâna si fiecare si-a continuat drumul. De atunci nu l-am mai intalnit, insa il vad pe Y!M si, din cand in cand, ii mai dau cate un mail.

As fi Bucuros ca Alex sa revina, daca nu ca editor, macar cu comentariile sale. Bine inteles…in limita timpului disponibil.

[…] de ce:

Nu stiu foarte multe despre motivele lui Alex, insa sunt sigur ca sunt extrem de bine intemeiate! Cred ca problema cea mai mare, in cazul HelpdeskOfficer, a fost timpul, sau mai bine zis lipsa timpului. In majoritatea mesajelor Alex imi spunea “stau rau cu timpul, noul job…”. Aceasta “intamplare” e un bun exemplu despre cum un om trebuie sa renunte la pasiunile sale pentru a…supravietuii. Si ca sa fim realisti, nimeni nu se poate intretine dintr-un one-man-show-blog. Sau mai bine zis dintr-un two-man-show-blog. Si asa ajungem la…

[…] Panky. Sau Punky:

Nici pana in ziua de astazi nu sunt sigur de nickname-ul sau. ID-ul e cu A, userul e cu U. Oricum…nu conteaza…eu m-am obisnuit cu A. Pe Panky nu l-am intalnit niciodata fata in fata, cu toate ca imi doream acest lucru. Stiu ca este pasionat de iDevices si ca are un job foarte stressant. El a fost primul care a aflat de viitoarea achizitie a lui HelpdeskOfficer. A fost bucuros insa, parca “la copie” cu Alex, mi-a spus de la inceput “eu incerc…insa nu promit nimic. Nu am timp… Pe HelpdeskOfficer intru doar o data pe zi sau la doua zile…”. Au urmat cateva perioade in care am crezut ca totusi Panky va reveni. Prin decembrie insa mi-a lasat un offline: “M-am gandit. Nu pot sa va ajut… Imi pare tare rau! Nu mai am timp…”. Sunt sigur ca nu mi-a lasat acest mesaj cu o deosebita satisfactie. De atunci…nu am mai vorbit prea multe. Il mai vad si pe el pe Y!M si ii mai las cate un mesaj. Chiar daca este posibil ca Panky sa nu mai scrie niciodata, noi i-am lasat drept de Autor. Cine stie…poate poate…

[…] despre prezent:

In acest moment Gadget.ro (implicit fostul HelpdeskOfficer) este un proiect al unei firme de webdesign/webcoding si a unei persoane fizice. Firma se numeste re-Media, cu sediul in Targu-Mures. re-Media realizeaza in principal site-uri cu profil business/corporate/enterprise. S-au investit foarte multe resurse (timp, nervi, bani) in acest proiect si nu ne asteptam sa castigam nimic in primul an.

[…] despre noua echipa:

Noua echipa Gadget e formata din patru editori:

  • Lacri (nascuta in ’85, casatorita) – studiu de presa;
  • Cristinel (nascut in ’86, necasatorit) – general news;
  • Emil (nascut in ’84, casatorit) – gadget reviews, Android news, general news;
  • Razva (nascut in ’85, casatorit) – Apple stuff, general news, project manager.

Viitorul va aduce cu siguranta mai multi membrii in echipa Gadget insa persoanele de mai sus fac parte din “startup team”.
[…] despre viitor:

Trecutul ne caracterizeaza. Prezentul nu poate fi ignorat. Cu toate acestea viitorul este amanuntul cel mai important! Pe viitor echipa Gadget.ro isi propune:

  • “restructurarea” articolelor in functie de noile categorii. Noul Gadget.ro va avea un profil mult mai larg, acoperind – in timp – cat mai multe subiecte, deci categoriile exclusiv “Apple-based” vor fi restructurate. Acest lucru nu va afecta cu absolut nimic linkurile, articolele sau functionalitatea. Pur si simplu va fi regandita “fundatia”. Nu vom complica lucrurile. Le vom face mai simple;
  • sa faca o pagina dedicata iOS Jailbreak-ului, pentru a nu dezamagi cititorii fostului HelpdeskOfficer. Va fi practic o pagina “step-by-step”: accesezi pagina, selectezi device-ul, selectezi versiunea, primesti toate informatiile necesare. Dorim de asemenea dorim sa facem un tabel cu “posibilitati”, mai exact sa luam fiecare device si fiecare baseband, “bifand” daca device-ul suporta jailbreak si/sau unlock;
  • sa produca zilnic mai multe articole de calitate;
  • sa acopere o arie mai larga de subiecte, aici intrand review-uri, articole despre Android si device-uri cu Android, Microsoft&Windows stuff, software si hardware in general, etc. Pe scurt…orice e “trendy” si hi-tech!
Cam aceasta este “povestea” unor site-uri insa, mai important, a oamenilor care au fost in spatele acestui proiect si a celor care il voi duce mai departe.
Asteptam in continuare comentariile si intrebarile voastre! De asemenea, daca ai abilitati de editor sau pur si simplu esti pasionat de gadget-uri…te asteptam in echipa noastra!
Inca o data multumim Alex, multumim Panky, va multumim  voua – vizitatorilor – fara de care scrisul nostru nu ar avea sens, si sa ne “vedem” cu cat mai multe articole de calitate!