Software

Compania Națională de Aeroporturi București și Alpha Rocas au lansat aplicația Henri AppPort, prima aplicație concepută în mod special pentru un aeroport din țara noastră. 22.000 de persoane tranzitează aeroportul Henri Coandă în medie, în fiecare zi.

Aplicația Henri AppPort este gratuită și oferă acces la notificări privind situația zborului (check-in, boarding etc), poziționarea pe hartă pentru cafenele, restaurante, magazine, spații de servicii, bancomate, traseul cel mai scurt spre aeroport în funcție de locația utilizatorului, starea vremii în București sau în orașul de destinație.

Se oferă reduceri în magazinele din aeroport pentru cei ce folosesc aplicația Henri AppPort.

Declarație oficială:

Un călător petrece în medie două ore în Aeroportul Henri Coandă, astfel că dezvoltarea unei aplicaţii care să fructifice la potenţial maxim acest interval a venit natural. Cum suntem din ce în ce mai aglomeraţi, mereu pe fugă, iar stresul îşi spune cuvântul zi de zi ne-am gândit că aeroportul ar putea fi perceput ca o oază de relaxare şi acest lucru la doar un click de download distanţă. Oamenii nu cunosc serviciile oferite de aeroport la adevărata lor valoare şi nici nu sunt obişnuiţi să profite de timpul pe care îl petrec aici. Ne-am propus să schimbăm acest fapt prin lansarea Henri AppPort.”, a declarat Ştefan Şerbănescu, IT Manager Alpha Rocas România.

Henri AppPort – primele impresii;

Aplicația poate fi descărcată pentru telefoane și tablete cu iOS și Android. Are 13.27 MB. Trebuie să te loghezi cu ajutorul contului de mail sau facebook. Am ales varianta mai simplă, prin facebook. Sunt câteva permisiuni pe care le cere. Mai multe detalii în galeria de screenshots.

În pagina de start sunt afișate zborurile de ultimă oră și există posibilitatea în a face căutare rapidă spre destinația dorită. Printr-un swipe din stânga spre dreaptă accesați meniul destul de bine organizat. Se oferă posibilitatea de a seta notificări pentru fiecare zbor în parte. La fel de ușor ai acces la aterizările ce urmează a fi efectuate pe aeroport. Asta dacă vrei să vezi când ajunge vreun prieten sau o rudă etc.

Apreciez viteza cu care funcționează pe LG Nexus 5. Se încarcă instant și ai acces la tot felul de informații. Este o aplicație utilă care pune Aeroportul Internațional Henri Coandă în aceeași linie cu aeroporturile din vestul Europei, cel puțin în ce privește aplicația dedicată.

Câteva screenshots din HenriAppPort:

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.