Smartphone

Cei de la HMD Global sunt singurii din piaţă care îşi anunţă marile noutăţi prin postări pe LinkedIn, o reţea socială orientată mai mult pe mediul de afaceri.

În urmă cu doar câteva ore, Jean-Francois Baril, cofondator HMD Global, a postat pe contul său de LinkedIn o informaţie foarte importantă despre viitorul companiei: HMD Global va lansa în curând smartphone-uri sub brandul HMD.

Din fericire această mutare nu afectează în niciun fel brandul Nokia, compania finlandeză urmând a aduce în continuare pe piaţă telefoane sub acest nume istoric. Nu ştim momentan dacă cele două branduri vor activa pe aceeaşi piaţă, aspect puţin probabil aş zice eu. Posibil ca device-urile Nokia să rămână în segmentul entry-level şi low mid-range, în timp ce terminalele HMD ar putea ataca zone noi precum mid-range, upper mid-range sau chiar flagship.

Cert este că toate smartphone-urile HMD Global vor rămâne în continuare prietenoase cu mediul, iar compania intenţionează să dezvolte şi mai mult programul ce permite dezvoltarea unor telefoane uşor de reparat de către utilizatori.