Smartphone

Se pare că HMD Global are planuri mari cu brandul Nokia, iar şeful departamentului de marketing pentru Europa de Est, Tomislav Himbele, confirmă acest lucru. Acesta a susţinut într-un interviu acordat unui site din Croaţia că în următorii 3 ani compania îşi doreşte ca brandul Nokia să intre din nou în top 3 mondial, eliminând astfel Apple, Samsung sau Huawei.

HMD Global are o strategie globală pentru smartphone-urile sale, iar din mai – iunie vom vedea oficial noile device-uri şi în Europa de Est, inclusiv România. Preţurile de producător sunt aceleaşi, însă preţul final va fi diferit în aceste ţări în funcţie de TVA (Ungaria are un TVA de 27%, în timp ce România are doar 19%). Interesant este că HMD Global negociază deja cu mai mulţi operatori telecom, astfel că telefoanele Nokia se vor regăsi şi în ofertele unora dintre ei.

Trebuie să recunosc că planurile HMD Global sunt ambiţioase, însă parcă puţin nerealiste.

Sursa: nokiamob.net

Categorii: nokia

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.