Software

Pentru a respecta cerinţele europene legate protecţia datelor utilizatorilor şi GDPR, dar şi pentru un plus de transparenţă, HDM Global a anunţat că îşi va muta centrul de colectare a datelor de pe telefoanele inteligente Nokia în Europa.

Centrul va fi situat în Hamina, o mică localitate din Finlanda, sub înalta supraveghere a celor de la CGI şi cu suportul platformei Google Cloud. Noul proces va oferi un plus de securitate a datelor utilizatorilor de smartphone-uri Nokia şi va aduce un plus de rapiditate în actualizarea device-urilor.

Primele telefoane cu transmitere a datelor în centrul din Hamina vor fi Nokia 4.2, Nokia 3.2 şi Nokia 2.2, urmând ca după următoarele update-uri majore şi restul modelelor să treacă la noul sistem. HMD Global estimează că până în 2020 toate terminalele companiei vor utiliza Hamina ca unic centru de colectare a datelor.

Categorii: nokia

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.