Smartphone

Nu este o noutate că HMD Global este printre puţinii producători cunoscuţi în Europa ce lansează periodic feature phone-uri (telefoane clasice), mai ales că istoria Nokia este bogată şi au de unde să se inspire, însă mai nou aflăm că oamenii ce fac parte din Generaţia Z şi / sau Millenials au început să se orienteze către aşa numita detofixiere digitală şi renunţă la telefoanele inteligente.

Se pare că pe TikTok există un fel de manifest promovat sub hashtag-ul #bringbackfliphone, unul ce a strâns până în prezent peste 49 de milioane de vizualizări.

HMD Global vrea să fie în prima linie în promovarea telefoanelor clasice şi va continua relansarea de modele clasice. Cel mai nou astfel de exemplu este Nokia 26670 Flip, cel care a fost reimaginat în două noi variante de culoare: Pop Pink şi Lush Green.

Modelul original Nokia 2660 Flip a fost lansat în 2007, în timp ce primul telefon Nokia Flip a fost lansat în 1998. Cu toate acestea, la 25 de ani de la prima lansare a unui telefon cu clapetă Nokia, consumatorii caută să își limiteze timpul petrecut în fața ecranului și să se reconecteze unii cu alții.

Noile Nokia 2660 Flip Pop Pink și Lush Green sunt arătoase, durabile, iar clapeta vă oferă satisfacția de a închide apelurile ca pe vremuri. Telefonul mai are o cameră pe spate pentru fotografii în stilul anilor 2000, baterie ce ține săptămâni întregi, iar la nevoie poți trimite doar SMS-uri și poți iniția apeluri, ceea ce este excelent pentru acea dezintoxicare digitală de care am vorbit. Şi să nu uităm şi de clasicul joc Snake.

Lars Silberbauer, Chief Marketing Officer al HMD Global, a declarat: „Există o creștere a interesului pentru telefoanele de tip clapetă și credem că acesta provine din nevoia de a lua o pauză de la fluxul constant de notificări primite, postări pe rețelele de socializare și nu numai. Oamenii își doresc mai multă simplitate, mai mult timp față în față, mai mult timp pentru a gândi și timp pentru a purta o conversație neîntreruptă!  Sunt sigur că avem fiecare exemple în care un moment frumos din viață a fost întrerupt de notificări. De aceea reintroducem Nokia 2660 Flip, pentru a le oferi din nou oamenilor pauza necesară de la smartphones, pentru a se putea bucura cu adevărat de momentele speciale din viețile lor.”