Smartphone

În ultima perioadă HMD Global a intrat într-un oarece con de umbră, însă acesta pare a fi destul de asumat. Compania finlandeză pare că a cedat lupta pe segmentul mid-range şi îşi concentrează toate resursele pe smartphone-uri de buget şi feature phone-uri.

Cea mai nouă informaţie din curtea lor sună bine, HMD Global sugerând că vrea să devină un producător de telefoane european pentru europeni. Compania a anunţat că începând din al treilea trimestru al acestui an va demara fabricarea de smartphone-uri sub brandul Nokia în Europa.

Cu un proces dezvoltat treptat, HMD Global intenţionează să mute mare parte din producţie pe bătrânul continent, dacă nu chiar pe toată.

Interesant este că în justificarea deciziei se aduce aminte inclusiv de plusul de securitate şi intimitate de care au nevoie utilizatorii europeni. Hmmm, mai nou orice decizie anti-China are legătură cu acestă problemă, indiferent dacă este bazată pe fapte reale sau nu. Mă gândesc să nu mai comand nici eu huse de pe Aliexpress pe acelaşi considerent, nu prea mă simt în siguranţă cu ele.

În fine, ideea de a produce în Europa sună bine, sper doar că viitoarele smartphone-uri Nokia vor fi ceva mai capabile.

Via: gsmarena.com

Categorii: nokia
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.