gAuto

Honda a venit cu o nouă ediție a hatchback-ului Civic, iar din prima au adus și ediția sportivă Type-R. De obicei, mai trecea un timp între lansarea versiunii civile și cea dedicată pasionaților de adrenalină la volan. 

Honda Civic Type-R a doborât recordul deținut de către ediția specială Volkswagen Golf GTI Clubsport S și a parcurs o anumită secțiune din circuitul Nurburgring în 7 minute și 43.8 secunde, cu 6.8 secunde mai rapid.

Modelul Type-R ce a atins recordul amintit era animat de aceeași unitate propulsoare precum versiunea de serie – 2 litri VTEC și 316 CP. A fost adăugat un roll-cage, iar pentru a păstra greutatea ediției de serie au îndepărtat scaunele din spate și unitatea multimedia. Mașina cântărește 1366 kg, cu 16 kg sub varianta anterioară de Type-R.

Noua Honda Civic Type-R intră în producția de serie din această vară, iar în showroom-urile din Europa în toamna lui 2017. Interesant este că Honda nu a specificat timpul pentru sprintul 0 – 100 km/h ( 5.7 secunde la Type-R-ul mai vechi). Bănuiesc că va sosi cu o valoare îmbunătățită, undeva în jurul a 5 secunde.

Prețul estimat pentru noua Honda Civic Type-R – puțin peste 35.000 de euro în varianta de bază.

Mai multe detalii în materialul video:

Categorii: gauto

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.