Honor Magic6 Lite debutează în România – primele impresii, preț și specificații

15/01/2024

Honor Magic6 Lite este cel mai nou smartphone ce ajunge în oferta partenerilor comerciali ai Honor România. Noul mid-range este disponibil atât în cele mai mari magazine online și fizice de profil, cât și la operatorii de telefonie mobilă. Prețul recomandat este de 1.799 lei, fiind disponibilă o singură versiune din punct de vedere a capacității de memorie – 8 GB de RAM + 256 GB spațiu intern de stocare. Honor Magic6 Lite poate fi ales, în schimb, în trei variante de culoare – Sunrise Orange, Emerald Green și Midnight Black. Prima are spatele acoperit cu piele vegană, în timp ce următoarele două vin cu o finisare ca de sticlă.

Honor Magic6 Lite - primele impresii

Am primit telefonul pentru test, dar nu am reușit în cele câteva zile de când îl am la dispoziție să strâng tot ce am nevoie pentru a pune cap la cap un review detaliat, așa cum v-am obișnuit până acum. Totuși, pot alcătui câteva prime impresii, înainte de care vă propun să parcurgem principalele caracteristici tehnice.

Specificații smartphone Honor Magic6 Lite

Date tehnice

Smartphone
Honor Magic6 Lite 5G
EcranAMOLED curbat de 6.78 inch, aspect 20:9, rezolutie 2652 x 1200 pixeli, densitate 430 ppi, rată de refresh maximă de 120Hz, luminozitate maximă în peak 1200 niți, luminozitate maximă globală de 1000 niți, 1.07 miliarde culori, 100% DCI-P3, 1920Hz PWM Dimming
ProcesorQualcomm Snapdragon 6 Gen 1 pe 4nm, Octa-core cu 4 x 2.2 GHz Cortex-A78 + 4 x 1.8 GHz Cortex-A55
Memorie8 GB RAM (16 GB cu Honor RAM Turbo - memorie RAM suplimentară preluată din memoria internă)
256 GB spațiu intern de stocare de tip UFS 3.1
GPUAdreno 710
Sistem de operareAndroid 13 cu Magic UI 7.2
Conectivitatedual SIM 5G (2 x nanoSIM), Wi-Fi 5 802.11 a/b/g/n/ac dual-band pe 2.4 și 5 GHz, Bluetooth 5.1, NFC, localizare prin GPS, GLONASS, GALILEO și BDS, USB Type-C
Camere foto și videoCameră principală cu 3 senzori:
- 108 Megapixeli Wide cu senzor Samsung HM6, 1/1.67 inch, pixel binning 9 in 1 cu dimensiune finală a pixelului de 1.92μm, PDAF
- 5 Megapixeli Ultrawide (110°), f/2.2
- 2 Megapixeli Macro, f/2.4

Filmează cu 4K 2160p 30 fps, Full HD 1080p cu 30 și 60 fps

Cameră frontală de 16 Megapixeli, f/2.45

Filmează Full HD cu 30 fps
Baterie5300 mAh, încărcare pe fir cu maxim 35W
Alte detaliiRezistență la șocuri și căderi de la înălțime de 1.5 metri certificate de SGS Switzerland, rezistență la lichide și praf conform standardului IP53, senzor optic de amprentă integrat în ecran
Greutate185 grame
Dimensiuni163.6 x 75.5 x 7.98 mm

Exemplarul Honor Magic6 Lite ajuns la mine este unul destinat testelor media, dar și acesta a venit în ceea ce pare întocmai cutia de retail. Înăuntru este telefonul alături de un cablu USB-C la USB-C și o agrafă pentru accesul la slotul SIM. Versiunile de retail vor adăuga și câteva pliante, cel mai probabil ghid de pornire rapidă și certificat de garanție, cel puțin.

Versiunea de față este cea Midnight Black, așadar una cu spate ce imită sticla. O face nu doar foarte bine, ci într-o manieră ce mie îmi place mai tare. Asta fiindcă riscul de spargere este mult diminuat, în timp ce textura și modul în care simți telefonul în mână sunt, din partea mea, mai agreabile. Finisajul spatelui este fin, mat, dar care sclipește ușor în funcție de unghiurile la care lumina ajunge pe această suprafață.

Modulul cu cei trei senzori păstrează în mare parte aceeași abordare cu a generației precedente, dar adaugă câteva tușe elegante. Mă refer în primul rând la inelul exterior, ce are un model ce se aseamănă foarte tare cu abordarea din jurul cadranului anumitor ceasuri de lux. În plus, nuanță aurie aleasă completează negrul din jur, cu care contrastează plăcut.

Deși șasiul este din plastic, iar grosimea telefonului este de sub 8mm, Honor Magic6 Lite este surprinzător de solid. Nu flexează mai deloc și sincer asta este cu adevărat neașteptat. Până la urmă, având în vedere certificarea Five Star Overall Drop Resistance primită de acest model din partea SGS Switzerland, nu ar trebui să mă mire faptul că se simte atât de robust. Telefonul poate cădea la orice unghi, pe colț, pe spate sau pe display de la o înălțime de maxim 1.5 metri și nu doar că va „supraviețui”, dar se pare că nici nu va suferi niciun defect. Honor Ultra-Bounce Anti-Drop Protection 360 se numește tehnologia de producție care asigură acest nivel de rezistență. 

Am participat la o prezentare săptămâna trecută în timpul căreia un exemplar Honor Magic6 Lite a fost supus unor teste pe care eu nu le-aș fi încercat niciodată. Lăsat să cadă fără milă pe masă și pe jos, uneori chiar de mai sus de 1.5 metri, telefonul s-a păstrat ca nou după repetate astfel de acțiuni.

Mai mult, iar aici chiar am rămas impresionați cu toții, Honor Magic6 Lite a fost folosit pe post de ciocan. Nu doar cu spatele, dar și cu ecranul (pe colț, pe margini și în centru) au fost bătute mai multe pin-uri (din acelea care intră în plăci de plută) pe o placă de… bambus. Așadar, nu pe un lemn de esență moale, ci în bambus. Au fost introduse cu mai multe bătăi succesive nu mai puțin de 5 pin-uri. Niciun semn pe ecran, doar folia de protecție din plastic avea câteva zgârieturi, dar acelea sunt normale după așa tratament.

Dacă tot am ajuns la display, da, el are aplicată o folie din plastic încă din fabrică. Ecranul are o curbură perfect simetrică cu cea a spatelui, ceea ce contribuie la designul general extrem de reușit, din partea mea peste a competitorilor din segment. Sigur că aici sunt aprecieri subiective.

Unde nu mai este nimic subiectiv este la raportul ecran / corp, unul dintre cele mai ridicate din categoria de preț unde concurează Honor Magic6 Lite. Producătorul anunță un raport de 92.8% și nu aș spune că se exagerează, marginile laterale fiind aproape inexistente, în timp ce cea superioară este foarte îngustă, iar cea de jos doar o idee mai lată.

Dar ecranul AMOLED mai are câteva atuuri. Vine cu o rezoluție mai ridicată decât a tuturor competitorilor, iar asta conturează fiecare detaliu mai fin. În plus, luminozitatea este foarte înaltă, culorile vii și pătrunzătoare le-aș numi, contrastul infinit și unghiurile de vizualizare extrem de largi. Rata de refresh la 120Hz face ca toate tranzițiile să fie liniare și fluide, dar aici contribuie și interfața Magic UI, în ediția 7.2 la Honor Magic6 Lite. Din păcate sistemul de operare este Android 13, dar va veni Android 14 în viitor.

Honor mai anunță și alte elemente prin care își dorește ca Magic6 Lite să fie înaintea competiției. Camera principală wide este una de 108 Megapixeli, cu un sistem de îmbinare a pixelilor de tip 9 în 1. Asta înseamnă că din pixelii individuali de 0.64μm rezultă unii foarte mari, de nu mai puțin de 1.92μm. Totodată, pozele finale vor avea 12 Megapixeli (4000 x 3000 pixeli). Există însă și posibilitatea de a face fotografii de 108 MP, dar și unele cu zoom 3X. Deși este unul digital, Honor promite că aceste poze vor avea o calitate ca de la cameră cu zoom optic. Eu am testat deja puțin camera, iar pozele cu zoom 3X chiar arată bine. Mai multe detalii în review-ul ce urmează în câteva zile.

Aș mai vrea să spun câteva cuvinte și despre baterie, care, din nou, are una dintre cele mai mari capacități din segment. Mai toți competitorii se opresc la un maxim de 5000 mAh, dar Honor Magic6 Lite se duce la 5300 mAh. Ajutat de un chipset eficient energetic (și suficient de puternic, aș zice eu) autonomia chiar se ține nu bine, ci excelent. Nu aș vrea să mă pronunț final acum, după doar 3 – 4 zile de utilizare, dar pot spune că Magic6 Lite poate fi considerat chiar un battery phone.

Încărcarea se poate face cu maxim 35W, dar nu există adaptor de alimentare în pachet. Pe de altă parte, în urma testelor interne făcute de Honor, se pare că acumulatorul își păstrează peste 80% din capacitate după 1.000 de cicluri de încărcare, ceea ce s-ar traduce în circa 3 ani de utilizare normală spre intensivă.

Honor Magic6 Lite - primele impresii

Cam acestea ar fi primele impresii, pe care le sumarizez în încheiere: design ce aduce mult cu al unui flagship, deși foarte subțire și ușor, telefonul este impresionant de solid, cu certificări pentru rezistența nu doar la praf și lichide, ci și la șocuri și căderi, ecran superb, cameră principală ce promite multe și autonomie cu adevărat excelentă.

Cum vi se par toate acestea la un preț recomandat de 1.799 lei? Nu trebuie să uităm de faptul că avem o combinație de memorie de tip 8 + 256GB și că prețul actual este cel de lansare, care va suferi cu certitudine ajustări în doar câteva luni. Și ar mai de adus aminte și faptul că Honor nu are niciun fel de probleme cu serviciile Google, în sensul să nu fie făcute confuzii. Asta dacă vreunul dintre cititorii noștri nu știa deja astfel de detalii…

Darius Pană
Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.