HONOR X8 este un smartphone mid-range pe care compania chineză l-a adus în oferta Vodafone, Orange, Altex, eMAG și Media Galaxy.

Comunicatul trimis în urmă cu câteva zile punea accentul în titlu pe faptul că HONOR X8 a ajuns și la Vodafone pe lângă celealte magazine menționate.

HONOR X8 cu 6 GB RAM și 128 GB stocare* – 208 euro fără abonament la Vodafone/ aprox. 1025 lei. Nu sunt și oferte cu abonament la vedere.

HONOR X8 cu 6 GB RAM și 128 GB stocare * – 1074.46 lei fără abonament sau 899.55 lei cu Fun 12 sau 37.48 lei x 24 la prelungire contract în oferta Orange;

HONOR X8 cu 6 GB RAM și 128 GB stocare*  – 1299 lei la Altex; (ofertă specială pentru fanii Altex din secțiunea de comentarii. Da, recunosc. Au și oferte bune, dar și prețuri mai mari față de concurență);

*Prețuri valide la momentul în care articolul a fost redactat. 

La eMAG este afișat la 1200 lei printr-un partener din Marketplace ce nu sunt sigur că-l aduce pe canal oficial în țara noastră.

HONOR X8 nu are cine știe ce specificații și din punctul meu de vedere se află la granița între low-cost și mid-range. La puncte PRO aș pune ecranul mare de 6.7 inci cu rezoluție FHD+ și rată de refresh la 90Hz, are și un raport display / corp bun – 89.1%, cântărește doar 177 gr. și atinge doar 7.5 mm în talie

Procesorul este mai degrabă un Qualcomm din seria 4xx ascuns între 6xx (Qualcomm Snapdragon 680 cu nuclee antice – Kryo 265 Gold la 2.4 GHz și Kryo 265 Silver la 1.9 GHz). Au pus RAM și stocare suficiente.

Alte specificații relevante pentru HONOR X8:

🔵 Android 11 cu serviciile Google preinstalate;

🔵 baterie de 4000 mAh cu încărcare la 22.5W;

🔵 cameră principală cu 4 senzori: wide de 64 Megapixeli cu f/1.8, ultrawide de 5 Megapixeli cu f/2.2, macro de 2 Megapixeli și alți 2 Megapixeli pentru adâncimea de câmp, filmează la 1080p cu 30 fps;â

🔵 4G + Wi-Fi ac, jack de 3.5 mm, fără slot pentru cardurile microSD, USB Type-C 2.0, cititor de amprentă în lateral;

🔵 cameră frontală de 16 Megapieli cu f/2.5 etc.

Declarație oficială:

Suntem mândri să anunțăm că am finalizat rețeaua de distribuție pentru modelul X8 prin accesarea rețelei naționale Vodafone la începutul lunii august a acestui an. În acest fel, HONOR X8, care include toate ingredientele necesare pentru nevoile generației de astăzi, dornică de conținut vizual de calitate, va fi disponibil pentru toate categoriile de public la prețuri accesibile”, a spus Zachary Jiang, Președinte Honor pentru CEE și Europa de Nord.

Care credeți că ar fi prețul recomandat pentru care HONOR X8 devine un smartphone de luat în calcul?

Acest articol conține linkuri de afiliere, iar comenzile plasate ne pot aduce un comision de 1% din valoarea fără TVA a produsului comandat. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.