Notebook

Samsung nu este singura companie cu probleme legate de siguranţa bateriei. HP anunţa în vara anului trecut că peste 40.000 laptopuri includeau baterii cu potenţial exploziv şi chiar dacă a demarat un program de înlocuire a acestora, nu a reuşit să “taie răul de la rădăcină”. Astfel peste 100.000 de laptopuri vândute în perioada iunie – decembrie 2016 prezintă în continuare acelaşi risc de incendiu.

Pentru a rezolva această situaţie neplăcută, HP a dezvoltat o aplicaţie de 807 KB care după ce este instalată pe laptop vă poate spune dacă device-ul dumneavoastră este cu probleme sau nu. Dacă nu doriţi instalarea acestei aplicaţii, puteţi intra pe site-ul HP unde prin introducerea manuală a serial number-ului şi a codului bateriei puteţi afla dacă laptopul este sigur. Bateriile cu potenţial exploziv sunt cele cu codurile 6BZLU, 6CGFK, 6CGFQ, 6CZMB, 6DEMA, 6DEMH, 6DGAL şi 6EBVA.

Chiar dacă majoritatea unităţilor cu probleme au fot comercializate în America de Nord, HP recomandă tuturor celor care şi-au achiziţionat un laptop în a doua jumătate a anului trecut să verifice siguranţa bateriei sale. Dacă se confirmă potenţialul exploziv, luaţi de urgenţă legătură cu filiala HP din România.

Sursa: anandtech.com

Categorii: hp
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.