Notebook

Chromebook-urile sunt cunoscute pentru faptul că nu-ți trebuie cine știe ce hardware spre a avea parte de o interfață grafică fluentă, fără lag / întârzieri în meniu. 

HP s-a gândit că nu ar strica un plus de putere de procesare pe un laptop cu Chrome OS și așa a prezentat HP Chromebook 13 ce în anumite configurații dispune de panel IPS cu rezoluție 3200×1800 pixeli, până la 16 GB memorie RAM și cel mai puternic procesor cu care-l poți accesoriza este Intel Core M7 Skylake.

HP Chromebook 13 în varianta de bază aduce un display cu rezoluție 1920×1080 pixeli, 4 sau 8 GB memorie RAM, procesor Intel Pentium 4405Y, Core M3 sau M5.

Elemente comune pe orice configurație de Chromebook 13: 32 GB spațiu de stocare de tip eMMC, tastatură iluminată, Wi-Fi ac, 2 x USB Type-C 3.1, USB 3.0, baterie de 45 Wh ce ar oferi autonomie de până la 11.5 ore. Carcasa lui laptopului este fabricată din aluminiu anodizat, grosime de 12.9 mm și greutate de 1.29 kg.

O altă soluție inedită de la HP pentru notebook-urile cu Chrome OS – docking stations pe USB-type C ce permite conectarea a 2 ecrane de înaltă rezoluție, dar și posibilitatea de a conectat o tastatură separată, conexiune la internet pe fir și încărcare a dispozitivului.

Prețurile pornesc de la 499 dolari în SUA. Nu am idee dacă va sosi și în țara noastră, îl avem pe HP Chromebook 11 ce-l consider un deschizător de drumuri, primul laptop cu Chrome OS importat pe canal oficial.

Sursa: HP.com

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.