Despre ce este HP Instant Ink și ce presupune abonamentul de servicii de print + procesul de instalare am scris pe aici. L-am folosit în ultimele 4 luni și impresiile formate le-am grupat într-un review, atât pentru serviciul HP Instant Ink, cât și pentru imprimant HP ENVY 6020e. 

HP Instant Ink este un serviciu ce poate fi activat alături de imprimante din gamele DeskJet, ENVY și OfficeJet. Este și o promoție cu 6 luni în care cartușele de cerneală sunt incluse, la pachet cu activarea HP+. De fapt, ca să beneficiezi de promoție, în procesul de instalare al imprimantei trebuie activat și HP+, aveți explicat pas cu pas în articolul din linkul de mai sus. 

Care sunt avantajele sistemului de imprimare inteligentă HP+?

Unul dintre avantaje sistemului HP+ este posibilitarea de înrolare la serviciul de imprimare HP Instant Ink pe bază de abonament, în care plătești pentru paginile printate. Cartușele urmează să le primești acasă, fără niciun cost suplimentar legat de transport. Nu contează dacă folosești cartuș color și gradul de acoperire este 100% etc. 

Imprimanta cu serviciul HP Instant Ink disponibil este conectată la cloud, iar momentele în care te trezești că nu ai cerneală în cartușe, sunt eliminate. Primești cartușele noi la ușă, din momentul în care cele vechi se apropie de final. Nu ești prins pe picior greșit. Livrarea se face prin DHL. 

Serviciul a funcționat impecabil. În sensul în care am făcut setările de aici și cam atât. Am printat pagini când am avut nevoie și nu pot să spun că au fost probleme în funcționare etc. În pachet sunt cartușe cu cantitate mică de cerneală, dar la câteva zile mi-au sosit cartușe full și încă nu le-am golit ca să fie nevoie de o livrare nouă. 

HP Instant Ink este disponibil pentru imprimantele cu cartuș cerneală de la HP, nu și pentru imprimantele laser ce funcționează cu toner. 

Planurile de abonament sunt: 

➡️ 15 pagini pe lună – 4.99 lei;

➡️ 50 de pagini pe lună – 14.99 lei;

➡️ 100 pagini pe lună – 24.99 lei;

➡️ 300 pagini pe lună – 58.99 lei;

➡️ 700 pagini pe lună – 122.99 lei.

Poți întrerupe, anula sau schimba planul de abonament în orice moment, fără niciun cost. 

Trebuie să sumarizez avantajele aduse de către sistemul de imprimare inteligentă HP+?

Serviciul de imprimare pe bază de abonament HP Instant Ink:

 • nu mai rămâi fără cerneală în imprimantă și ai 6 luni de abonament incluse la activarea sistemului HP+ și înrolarea la HP Instant Ink;- nu mai pierzi timp să faci comandă pentru cartușe, să cauți disponibilitatea în magazine, să plătești transport pentru cartușe etc = câștigi timp;
 • faci o economie de până la 70% din costul cartușelor (HP a făcut calculul pe imprimantele din seria OfficeJet);- poți renunța oricând la abonament, fără costuri adiționale;
 • plătești pentru paginile printate și nu pentru cerneală. Nu ești limitat în a printa strict alb-negru, printezi color ce ai nevoie, chiar și fotografii;
 • beneficienzi de garanția extinsă cu 1 an pentru imprimantă;
 • aplicația HP Smart vine cu caracteristi avansate de productivitate. Oferă detalii legate de consum și poți să reportezi paginile neprintate pe luna viitoare (de până la 3 ori valoarea inclusă în abonament).
 • imprimarea sustenabilă:  fiecare pagină de hârtie imprimată – indiferent de marca de hârtie – este compensată prin Forest Positive Framework, un program menit să contracareze riscurile despăduririi. Adică HP plantează copaci pentru a neutraliza impactul printurilor realizate pe imprimantele HP+.

HP ENVY 6020e

Am testat serviciul de imprimare HP Instant Ink pe imprimanta HP ENVY 6020e și impresiile formate le găsiți în rândurile următoare. Este un multifuncțional compact ce printează alb-negru și color (multifuncțional = imprimantă, copiator și scaner). 

Se pretează pentru cei ce o folosesc pentru școală sau facultate, fotografii etc. Mi se pare a fi recomandată pentru cei ce printează puțin sau mediu, nu pentru heavy users – aici o imprimantă laser cu toner mi se pare a fi recomandată. 

Design 

În pachet aveți pe lângă imprimantă și cablul de alimentare cu energie, dar și două cartușe de test. Printează câteva pagini, iar dacă activați sistemul HP+ și serviciul pe bază de abonament HP Instant Ink, veți primi 6 luni de cerneală fără niciun cost suplimentar. La câteva zile după activare au sosit și cartușele full, dacă permiteți expresia. 

Este o imprimantă compactă, ce nu ocupă mult spațiu. Plus că având Wi-Fi nu trebuie să o ai cumva în proximitate, o poți pune în orice colț al camerei și printezi wireless de pe smartphone sau PC. Nu trebuie să-ți faci griji în a avea un cablu conectat la PC, doar să fie alimentată cu energie și conectată la rețeaua wireless de la domiciliu sau birou. 

Nu aș avea prea multe comentarii de făcut, iar cum arată imprimantă vă puteți da seama din galeria de imagini ce însoțește articolul. Tava de hârtie se alimentează ușor și o găsiți în partea din față, alimetarea cu energie se face în partea din spate. Are câteva butoane fizice în partea frontală, în secțiunea cu tava. Acolo faci trecerea între modul imprimantă, copiator sau scaner. Are și un LED de notificare ce arată starea de funcționare, dacă este conectată la internet, când începe să printeze luminează distinct etc. 

Ai acces facil la cele două cartușe (unul negru și unul de culoare, HP 305 – negru și tricolor) și montarea lor se face rapid și de către un utilizator novice. Mi se pare a fi o imprimantă clasică, compactă și cel mai important, ușor de folosit + neașteptat de fiabilă în funcționare. Butonul de pornire și portul de conectare pe fir la PC sunt în partea din spate, unul lângă celălalt. 

Utilizare

Când pornești imprimanta va scoate un sunet ce arată faptul că și-a făcut toate conexiunile și este gata de utilizare. 

Este genul de produs pe care-l setezi o dată și gata. Nu-ți mai bați capul cu el. HP a dezvoltat o reparare automată prin Wi-Fi, iar eventualele probleme sunt depanate direct. 

De cele mai multe ori am printat direct de pe telefonul mobil. Am instalat aplicațiile HP Print Service Plugin și HP Smart. A doua aplicație mi se pare a fi cu adevărat utilă. Poți spre exemplu să scanezi cu telefonul mobil și să dai comandă de print spre imprimantă. Poți să alegi să activezi conexiunea peste 5GHz, mai ales dacă ai un router mai performant. 

Nu am avut nicio problemă în cele 4 luni de utilizare, nimic care să fie raportat în sens negativ. Poți să printezi de oriunde, nu doar când ești conectat la rețeaua wireless de domiciliu. Ai opțiunea de reglaj și pentru nivelul luminozității indicatoarelor luminoase de pe imprimantă. Dacă vrei, poți să activezi printul silențios, se mișcă ceva mai lent, dar reduce zgomotul realizat în procesul de imprimare. 

Ai opțiunea de configurare a hâriei din tavă (hârtie foto, hârtie obișnuită, dimensiuni distincte etc). Poți să calibrezi procesul de imprimare, aliniere a capului de imprimare, curățare a sa, curățare a petelor + imprimare a unui raport de calitate. 

Calitate a printului

Printează la o calitate bună, iar mai multe detalii vă puteți forma pe baza galeriei ce însoțește articolul. HP spune că poți printa și fotografii. Da, poți să faci asta, dar nu uitați că vă trebuie și o hârtie specială. 

Concluzii

HP ENVY 6020e și sistemul de imprimare inteligentă HP+ mi se pare că formează un combo excelent pentru cei interesați să-și eficientizeze costurile și să câștige timp (cea mai importantă resursă din viața noastră). 

Mai ales că poți beneficia de cele 6 luni în care cerneala este inclusă. Mai multe detalii găsiți pe hp.ro/plus

PRO

 • ușurință în utilizare;
 • depanarea problemelor de conexiune se face automat;
 • flexibilitate în a trece de la un abonament HP Instant Ink la altul, de a renunța la abonament când dorești;
 • imprimantă simplu de utilizat și neașteptat de fiabilă;
 • oferta curentă cu cerneală inclusă pentru jumătate de an. 

CONTRA

 • mi-aș fi dorit să fie mai multe pagini incluse în planurile de abonament. Sunt curios câte persoane vor păstra Instant Ink după cele 6 luni;
 • trebuie un plus de atenție în procesul de setare inițială, dacă nu activezi sistemul HP+ vei pierde cele 6 luni oferite ca bonus;

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.