Arhiva

Hewlet Packard doreşte realizarea unui microprocesor care să ofere performanţa a 256 de procesoare single-core sau 64 quad-core. Deja se lucrează la obţinerea acestui procesor în cadrul unui proiect intitulat „Proiectul Corona”.

Specialiştii de la HP estimează că acest procesor ar putea apărea pe piaţă în următorii 4-5 ani, iar pentru realizarea sa, HP foloseşte o tehnologie laser care permite transferul de informaţii cu o viteză inimaginabilă în prezent. Pe scurt, cele 256 de core-uri vor comunica între ele cu viteza de 20 terabiţi/s, iar cu memoria cu 10 terabiţi/s. Astfel, procesorul va fi capabil să rezolve 10 miliarde de operaţii pe secundă.

Datorită dezvoltării acestei tehnologii, este posibil să vedem în câţiva ani procesoare la o capacitate de 1 miliard de GHz, procesoare ce vor schimba fundamental modul în care percem tehnologia în prezent.

Sursa: wired.com

Categorii: arhivahp

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.