Notebook

HP a anunțat un notebook nou ce face parte din linia Stream ce propune laptopuri și tablete la prețuri începând de la 199, respectiv 99 de dolari. Aceasta înseamnă că ne putem aștepta la un cost de achiziție destul de redus și pentru ultimul venit în această categorie, x360.

Denumirea provine de la capacitatea notebook-ului de a-și roti ecranul la aproape 360 de grade, în acest fel reușind să ofere o experință similară cu o tabletă. Totuși, prin această operațiune, avem pe o parte un ecran tactil, dar pe cealaltă, o tastatură, ceea ce nu reprezintă tocmai o reușită inginerească, dar să nu uităm că HP dorește să se încadreze în segmentul low-cost și pentru asta se mai fac și compromisuri.

La nivel de conexiuni, Stream x360 se laudă cu un ecran tactil de 11.6 inci, dispune de 3 porturi USB, HDMI, un jack Ethernet, un cititor de carduri SD și un jack de 3.5 mm. HP nu a oferit detalii complete despre hardware-ul instalat, dar, neoficial, se pare că înglobează un procesor Intel Celeron N2840 Bay Trail și oferă 32 GB spațiu de stocare.

Notebook Italia estimează că prețul se va situa undeva în jurul valorii de 289 euro, iar în acesta HP Stream x360 va oferi și 1 an de Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Access) și 1 GB TB spațiu de stocare în cloud, prin Microsoft OneDrive.

hp stream x360 2 hp stream x360 3hp stream x360 1

 

Sursa : Liliputing.com

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește realme 7 Pro, Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.